Directori web

Un directori web és un directori de la xarxa Internet especialitzat a llistar i categoritzar llocs web.[1]

Un 'directori web' és un tipus de lloc web que conté un directori organitzat d'enllaços a altres llocs web, amb una estructura de categories i subcategories. Habitualment, els directoris web permeten als webmasters o creadors de llocs web que informin del seu lloc perquè sigui inclòs, i després els editors autoritzats revisen aquestes sol·licituds abans d'incloure les seves enllaços per comprovar que s'adeqüen als requisits d'acceptació determinats pel directori web.

Entre els directoris web més coneguts, es troben el directori web de Yahoo!, isearch i l'Open Directory Project (també conegut com a DMOZ).

Els directoris web regionals s'integren en un mateix lloc als comerços o participants de determinat sector, creant d'aquesta manera una comunitat tancada que facilita la navegació, localització i mercadeig. Aquests directoris promouen el creixement econòmic del sector a què estan enfocats, ja que posen a l'abast de l'usuari la possibilitat de descobrir proveïdors que desconeixia que existissin i amb això resoldre una necessitat de compra.[2]


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne