Google Ads

Google Ads
Google Ads logo.svg
РазработчикGoogle
Начална версия2 октомври 2000 г.(2000-10-02)[1]
Платформамеждуплатформен софтуер (уеб-базиран)
Вид софтуеронлайн реклама
Уебсайтwww.google.com/adwords/
Google Ads в Общомедия

Google Ads (предишно название Google AdWords) е уеб услуга и онлайн рекламна платформа, която позволява на рекламодателите да създават кратки текстови реклами и дисплейни банери, които да показват на потребителите. Показването на рекламите се базира върху ключови думи в Google и бисквитки, по които се изчислява релевантността на рекламата спрямо извършеното търсене в търсачката или показването на определен сайт. Рекламите се появяват върху официалните сайтове и приложения на Google, както и на сайтове – партньори на Google (чрез Google AdSense). Рекламодателите плащат за реклама, когато потребителите проявят интерес и кликнат върху нея, за да научат повече, а съответно сайтовете партньори на Google получават процент от цената на клика.

През годините Google Ads се усъвършенства и се превръща в основен източник на приходи за компанията. В края на 2015 г. Google отчита актив от 147, 461 милиона долара (с 18,274 повече спрямо предходната 2014 г.[2])

Google Ads предлага pay-per-click (PPC) реклама, която включва няколко разновидности: цена на клик (cost-per-click (CPC)), цена на придобиване (cost-per-acquisition (CPA)), цена на хиляда импресиии (cost-per-thousand-impressions (CPM)), таргетирано насочване за текстови, дисплейни видео реклами, както и ремаркетинг. Google Adds озволява насочване на рекламите на локално, национално и интернационално ниво.

Централният офис на Google Ads екипите по продажби и поддръжка се намира в Mountain View, Калифорния, САЩ, като другите главни офиси са разположени в Ann Arbor, Michigan. Екипът, който разработва инструмента, се намира в Mountain View, Калифорния, а поддържащи екипи се помещават в офиси в Лос Анджелис и Ню Йорк. Google Ads осигурява на рекламодателите денонощна поддръжка на инструмента и помощ при въпроси, свързани с индивидуални рекламни кампании.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne