Softwarelicens

Software-licenser i forbindelse med ophavsret i henhold til Mark Webbink. Fra venstre til højre, færre rettigheder for en licenstager/brugeren af en software-og flere rettigheder, der opbevares af ejeren

En software licens er et juridisk instrument (som regel ved hjælp af aftaleretten, med eller uden trykt materiale) for benyttelse eller videredistribution af software. I henhold til den amerikanske ophavsretslov er alt software ophavsretligt beskyttet, både i kildekode og objektkode former.[1] Den eneste undtagelse er software i det offentlige domæne. En typisk software-licensen giver licenstageren, typisk en slutbruger, tilladelse til at bruge en eller flere kopier af softwaren på måder, hvor en sådan brug ellers potentielt ville udgøre en ophavsretlig krænkelse af softwareejerens eksklusive rettigheder, i henhold til ophavsretten.

  1. ^ Hancock, Terry (2008-08-29). "What if copyright didn't apply to binary executables?". Free Software Magazine. Arkiveret fra originalen 25. januar 2016. Hentet 2016-01-25.

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne